Strategisch Horeca Advies

Blogs

Inspirerende blogs voor ondernemers, directeuren en leidinggevenden in de horeca & hospitality

Al jaren schrijf ik blogs, columns en artikelen over zaken die jou als horecaondernemer bezig houden. Of waar je je eigenlijk meer bezig zou moeten houden. Ik zet mijn gedachtekronkels op het virtuele papier over wat ik zoal tegenkom, uit ervaring weet en een mening over heb. Disclaimer: het kan je aan het denken zetten, dus niet geschikt voor stijfkoppen of korzelige typjes.

Wie is die Monique eigenlijk?

Hoe om te gaan met personeelstekort?

  ‘Ondernemersvertrouwen positief ondanks oplopend personeelstekort’, staat er te lezen in de laatste kwartaalcijfers 2018 van het CBS. Reden voor optimisme zou je denken

Wiens DNA zit in jouw horecaconcept?

‘Je moet je onderscheiden in die overvolle markt’, hoor je iedereen zeggen. Maar er zijn maar weinig horecabedrijven die werkelijk anders zijn dan de rest. Een onderscheidend

Ontregelende regels

  Als je een horecabedrijf hebt, kom je regelmatig met regels, wetten en voorschriften in aanraking. Ze zijn ontstaan met een bepaald doel voor ogen en zijn er om nageleefd

Begerenswaardige horecaconcepten hebben hun zaakjes voor mekaar

  Een nieuw horecaconcept wordt meestal met veel tromgeroffel aangekondigd. Er volgt een feestje om het resultaat te vieren na al dat harde werk. Om met de wereld te delen

Teamverziekers

  Het is een verademing om een goed team om je heen te hebben waar je op kan bouwen en vertrouwen. Een team dat er samen de schouders onderzet en met plezier werkt. Toch zie

Hoe onwetendheid over marketing je kan nekken

  ‘Er is een voetbalwedstrijd morgen! Laten we een flyer maken met een leuke korting of freebie. Dan zetten daarmee zwaar in op Social media. Als we dat doen aan

Verkeerde gasten aantrekken is wachten op negatieve reviews

  Elk horecabedrijf heeft zijn eigen specifieke doelgroepen. Het zijn de mensen die je aantrekt met je concept, uitstraling, keuken en gastvrijheid. De mensen die graag bij

Ben jij een donders goede coach of laat je jouw team aan hun lot over?

  Een sterk team samenstellen is niet eenvoudig. Het vinden van medewerkers die passen in het team en bij de bedrijfscultuur is een crime. En het aantal medewerkers dat

Gaat het werkelijk zo goed met de omzet in de horeca?

  We schrijven de jaren 2018 – 2019. Als ik de berichten in de media lees, dan zit de horeca in zijn gloriejaren. De omzet plust, kwartaal na kwartaal, en de bomen

Denkpatronen die niet helpen

  Ondernemen in de horeca vergt nogal wat inzet. Het is zelden achteroverleunen en dat je zaak dan vanzelf draait. Om je horecabedrijf succesvol te leiden heb je bepaalde
1 2 3 7 8